Xics i KdK: què, quan i on!

[ca]Del 6 al 9 de juny, el Casal Català de Berlín capitaneja un autèntic desembarcament de Catalunya a la vibrant capital alemanya. El popular “Carnaval de les Cultures” berlinès serà el marc central de les activitats, que tindran però el seu punt àlgid a la simbòlica Alexanderplatz.

Divendres 6 a les 16h s’inicien els quatre dies del popular “Carnaval de les Cultures” (KdK, per les sigles en alemany), una festa imprescindible en el calendari anual d’activitats a Berlín. Fins dilluns 9 de juny, cultures de tot el món mostraran les seves millors cares als milers de visitants que anualment recorren la plaça Blücherplatz i els grans carrers adjacents, que aquells dies substitueixen el trànsit habitual per centenars de paradetes.
Des d’una d’elles, el Casal Català de Berlín oferirà informació de caire turístic i explicarà als visitants tot allò relacionat amb la cultura, la llengua i, també, la situació política que viu el país (l’estand estarà situat a la zona indicada amb la fletxa blava). Els catalans de Berlín acumulem l’experiència adquirida l’any 2010, quan ja vam actuar d’ambaixadors oficiosos de Catalunya amb un estand al KdK.

> Al KdK s’hi arriba amb les línies U1 i U6 del metro, estació “Hallesches Tor” <

Dissabte 7 a les 18h, els Xics de Granollers descobriran a milers de visitants del “Karneval” la màgia dels castells, gràcies als 150 membres de la colla vinguts des de la capital del Vallès Oriental. Aquesta exhibició tindrà lloc al parc central del KdK (punt vermell del mapa). L’escenari de la segona aixecada de castells del cap de setmana, diumenge 8 a les 12h del migdia, serà Alexanderplatz i es farà en el marc de l’acció internacional “Catalans want to vote – Human towers for democracy”. La iniciativa, promoguda per Òmnium Cultural i organitzada pel Casal Català de Berlín, tindrà lloc simultàniament a set capitals d’Europa.

El Casal Català de Berlín vol agrair expressament el suport rebut per part d’ANC Deutschland i la colla d’Hamburg Xiquets de l’Alster, així com dels més de 30 voluntaris sense els quals seria impossible gestionar aquests quatre dies de Catalunya a Alemanya. També a l’empresa itineri.de, que ha organitzat les activitats amb què els Xics de Granollers aprofitaran la seva estada a Berlín per conèixer aquesta ciutat.

Per a més informació, contacteu amb el Casal Català de Berlín:

Telèfon: +49 176 999 87 242
Correu electrònic: CasalCatalaDeBerlin@gmail.com

Informació en anglès sobre el Carnaval de les Cultures:
http://www.karneval-berlin.de/de/about.180.html

[/ca]

[de]Der Katalanische Salon Berlin e.V. führt diesen Juni eine wahre Flut katalanischer Initiativen in der deutschen Hauptstadt an. Der berliner „Karneval der Kulturen“ stellt den zentralen Rahmen der Aktivitäten dar, die ihren Mittelpunkt am symbolischen Alexanderplatz haben.

Am Freitag den 6. Juni um 16 Uhr fällt der Startschuss zu 4 Tagen „Karneval der Kulturen“ (KdK). Katalonien verfügt über einen Stand, an dem den Besuchern sowohl Informationen über touristische Aspekte geboten werden, als auch Hintergrundwissen über Katalonien vermittelt wird, für alle die etwas mehr über die aktuelle politische Situation erfahren möchten: In Katalonien, wie auch in Gesamt-Spanien finden zur Zeit umgreifende Veränderungen statt, die oft nicht ausreichend erklärt werden. Die kürzliche Abdankung des Königs Juan Carlos I zum Beispiel hat einen direkten Zusammenhang zur aktuellen politischen Situation in Katalonien, wo die stark wachsende Unterstützung der Unabhängigkeitsbewegung quer durch die Gesellschaft dazu geführt hat, dass ERC, eine Pro Unabhängigkeits Partei, die Europäischen Wahlen gewonnen hat. Der Katalanische Salon wird diesen Stand bis Montag den 9. Juni betreiben (Standort: blauer Pfeil).

Am Samstag den 7. Juni um 18 Uhr wird der Verein Xics de Granollers Tausenden von Besuchern des KdK die Magie der Menschentürme nahe bringen. Diese Vorführung wird im zentralen Park des KdK stattfinden (roter Punkt). Die 150 Mitglieder des Vereins sind eigens aus der nahe Barcelona gelegenen Stadt angereist.

Der Schauplatz der zweiten Vorführung der Menschentürme wird am Alexanderplatz sein, im Rahmen der internationalen Aktion “Catalans want to vote – Human towers for democracy”. Die Initiative, von Omnium Cultural ins Leben gerufen und vom Katalanischen Salon Berlin e.V. organisiert, findet zeitgleich in sieben europäischen Hauptstädten statt, unter anderem in Brüssel und London.

Für weitere Informationen:

Telefon: 0176 999 87 242
E-mail: CasalCatalaDeBerlin@gmail.com

[/de]

Aquesta entrada s'ha publicat en Berlin i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Xics i KdK: què, quan i on!

  1. Retroenllaç: Xics i KdK: què, quan i on! | El Pati digital